DIY Fashion: Maak van 2 oude winterjassen 1 nieuwe winterjasBen jij ook op zoek naar een leuke nieuwe winterjas? Heb je deze nog niet gevonden, maar heb je thuis wel nog een paar oudere winterjassen hangen? Vind je deze net niet leuk genoeg meer om weer te dragen en wil je liever iets nieuws? Lees deze diy dan goed! Vandaag maken wij namelijk van 2 oude winterjassen 1 nieuwe hippe winterjas.Benodigdheden
2 oude winterjassen
naaimachine
garen
naalden
schaar
meetlint


  1. Bedenk welke jas je als basis wilt dragen. Zorg ervoor dat de jas die je wilt dragen in ieder geval goed zit. In dit voorbeeld hebben wij de grijze jas als basis uitgekozen. Deze zit namelijk goed en de stof is erg mooi. Ook is het model makkelijk aan te passen en kunnen er makkelijk elementen aan worden toegevoegd.
  2. Bedenk welke elementen je zou willen toevoegen aan deze jas. Kijk hierbij ook goed naar de mogelijkheden qua stof, knopen en dergelijke van de andere jas. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor het vervangen van knopen, en hebben we aspecten op de schouders, zakken, mouwen en op de rug gekozen om toe te voegen.
  3. Verwijder allereerst de oude knopen van de grijze jas. Verplaatst en/of vervang de knopen en bevestig ze op de grijze jas. Doe dit met naald en garen en bevestig deze met de hand. Let hierbij goed op dat de knopen goed zitten ten opzichte van de knoopsgaten en dat ze recht boven elkaar zitten zodat de jas recht valt. Let er ook op dat je de knopen goed plaatst zodat de jas nog goed dicht kan en de knopen stevig vast zitten. Pas de jas daarom regelmatig om te kijken of alles nog goed zit.
  4. Bekijk nu welke overige elementen je wilt toevoegen en of je deze zelf moet ontwerpen en maken van de stof van de andere jas of dat deze elementen al kant- en- klaar op de andere jas zitten. Indien de elementen zelf gemaakt moeten worden let er dan goed op dat exact even groot zijn en hetzelfde gemaakt zijn met de naaimachine. Symmetrie is erg belangrijk bij elementen die je tweemaal wilt gebruiken zoals op de zakken of op de mouwen.
  5. Plaats nu eerst het element op de rug. Let er ook op dat de binnenvoering gelijk zit. Meet goed dat het element recht komt te hangen en op de juiste hoogte. Bevestig deze stevig vast met naald en garen en doe dit met de hand. 
  6. Plaats nu de overige elementen op de schouders, mouwen en zakken. Doe dit met naald en garen en bevestig deze zo veel mogelijk met de hand. Indien dit niet mogelijk is probeer het dan alsnog op de naaimachine. Pas de jas regelmatig en bekijk of alles recht en symmetrisch hangt. Zorg dat alles stevig bevestigd wordt zodat het goed blijft zitten. 
  7. Eventueel kan je de nieuwe jas ook nog verfen in een andere kleur. Lees hiervoor de andere diy voor verfen in de wasmachine of verfen met handwas.
Veel plezier met het dragen van je nieuwe unieke jas! 
Heb jij deze diy gemaakt? Laat het ons weten!

- X- BellaMade
Populaire posts van deze blog

DIY: Armbandje/Enkelbandje knopen

DIY Fashion: Weefraam voor kralen maken