donderdag 20 november 2014

DIY Food: Speculaas cupcakes




De Sint is weer in het land en daar horen natuurlijk lekkernijen bij.
Vandaag delen wij een recept voor heerlijke speculaas cupcakes.
Deze cupcakes smaken heerlijk kruidig en passen perfect bij de tijd van het jaar.
Lekker bij een kopje koffie, thee of warme chocolademelk.


Benodigdheden voor ongeveer 12 cupcakes:
150 gram roomboter
150 gram kristalsuiker
Zakje vanillesuiker
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels donkere basterdsuiker
4 eetlepels speculaaskruiden


Voor de botercreme:
150 gram roomboter
150 gram poedersuiker
Beetje citroenaroma

Overig:
Muffinvorm en papieren cupcakevormpjes
Mixer
Oven
Lepel
Mengkom

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Gebruik een muffinvorm en vul deze met 12 papieren cupcake vormpjes.
  • Doe de boter in de mengkom en mix tot een gladde massa
  • Voeg nu een voor een de eieren bij de boter en mix dit door elkaar tot een beslag
  • Mix nu alle suiker door het beslag
  • Vervolgens schep je het zelfrijzend bakmeel en de speculaas kruiden door het beslag.
  • Vul alle vormpjes voor de helft met het beslag. Zet de muffinvorm in de oven en bak de cupcakes in 25 minuten gaar
  • Maak ondertussen de botercreme door 150 gram boter en 150 gram poedersuiker te mixen. Voeg voor de smaak een paar drupjes citroenaroma toe.
  • Als de cupcakes klaar zijn laat je ze goed afkoelen. Daarna breng je aan de bovenkant een toefje botercreme aan.
  • Voor een extra detail kun je op de botercreme wat kruidnootjes plaatsen of een stukje speculaaskoek
Eet smakeljk!
X BellaMade




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...