zaterdag 15 november 2014

DIY Food: De lekkerste broden maken met de römertopf.


Hou jij van brood maar vind jij dat lekkere brood ook zo duur? 
Lees dan deze DIY goed door en leer hoe je zelf de lekkerste broden kunt maken. Je kunt hiermee eindeloos combineren. 
We maken in deze DIY gebruik van de römertopf. Hierdoor kan je op een erg goedkope manier de lekkerste broden maken. Hiermee kan je ook nog allemaal lekkere ovenschotels maken.



Benodigdheden
 300 gram meel naar keuze,  bijv gewoon meel, speltmeel of volkorenmeel.
300 ml melk of melkvervanger (karnemelk kan ook).
Een kneep citroensap uit een flesje (bij karnemelk geen citroen nodig)
5 gram zout
Een flinke lepel bakingsoda
Pitten, noten, zaden en kruiden naar eigen wens



  • De natte römertopf in de koude oven  verhitten naar 250 graden. 
  • De ingrediënten goed door elkaar  roeren ( dit hoeft niet per se met de hand)
  • Direct in de hele römertopf doen met de deksel erop en 30 minuten laten bakken. 
  • Daarna 15 minuten zonder deksel verder laten bakken zodat het brood lekker bruin wordt.

Dit kan je eindeloos combineren.  
Ook is het erg lekker en budget proof!


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...