maandag 6 oktober 2014

DIY Food: Hazelnoot schuimtaart


Heb jij vaak wat te vieren of heb je gewoon zin in wat lekkers ? Maar heb je geen zin om elke keer gebak of een taart te halen bij de bakker?
Bekijk dan deze DIY en zie hoe je gemakkelijk zelf een overheerlijke taart kunt maken.
 Deze variant is glutenvrij.

Benodigdheden:
oven
keukenmachine
grote kommen
handmixer
2 ronde springvormen van 20 cm
vetvrij bakpapier
190 gram geroosterde hazelnoten
300 gram kristalsuiker
5 eieren (let op, alleen het eiwit wordt gebruikt)
2 theelepels witte wijnazijn
150 mililiter slagroom
150 gram verse aardbeien
zoutvrije margarine


1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
2. Vet de springvormen in met zoutvrije margarine en bekleed de bodems met het vetvrije bakpapier.
3. Hak 170 gram hazelnoten fijn in de keukenmachine.
4. Voeg 75 gram suiker toe aan de fijngehakte hazelnoten en roer het geheel goed door.
5. Klop het eiwit van alle 5 de eieren met de handmixer tot zich stijve pieken vormen.
6. Klop er vervolgens geleidelijk de overige 225 gram suiker doorheen tot het glanzend en stijf is.
7. Vouw de hazelnotenmix en de 2 theelepels witte wijnazijn erdoor. 
8. Verdeel het mengsel in de springvormen en bak de taarthelften ongeveer 40 minuten tot ze knapperig zijn. 
9. Zet de oven uit en laat de taarthelften volledig afkoelen in de oven.
10. Verwijder het vetvrije papier en zet een taarthelft met de platte kant naar boven op een taartschaal. 
11. Klop de slagroom met de handmixer.
12. Snij de aardbeien in plakjes en verwijder de kroontjes.
13. Bestrijk de taarthelft ermee en verdeel de plakjes aardbei erover.
14. Leg de andere taarthelft erop met de platte kant naar boven.
15. Decoreer de bovenkant van de taart met de restende slagroom, overige plakken aardbeien en de overige 20 gram hele hazelnoten.

Je overheerlijke glutenvrije schuimtaart is klaar. Met deze variant kan je eindeloos varieren door de hazelnoten bijvoobeeld te vervangen door pecannoten, amandelen, pistachenoten enzovoort. En daarnaast kan je met het fruit ook eindeloos combineren.

Geniet ervan en eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...