DIY Home: Creaties met strijkkraaltjesDe zomervakantie staat alweer bijna voor de deur.
De vakantie is een geschikte periode om eens creatief bezig te zijn.
Vandaag laten wij zien hoe je een leuke creatie maakt van strijkkraaltjes.
Dit is vooral voor kinderen een leuke en leerzame activiteit.
Lees snel verder voor de stap voor stap uitleg.Benodigdheden:
Strijkkraaltjes in verschillende kleurtjes
Strijkkraaltjes plank
Strijkijzer
Bakpapier

Aan de slag!
  • Zorg voor voldoende kraaltjes en een plank voor de kraaltjes. Strijkkraaltjes zijn kleurrijke plastic kraaltjes. De planken bestaan uit kleine plastic pinnetjes waar op je kraaltjes kunt bevestigen. Door de kraaltjes in een bepaald patroon op de plank te plaatsen creer je in een handomdraai de leukste creaties. De kraaltjes en plankjes kun je bij veel speelgoed winkels kopen. Maar ook Action verkoopt grote potten met deze leuke kraaltjes.
  • Bedenk eerst welk figuur je wilt maken. Er zijn kralen plankjes te koop in verschillende figuurtjes zoals een ster of een hartje. Je vult dan gewoon het hele plankje met kraaltjes. Vooral voor kleine kinderen is dit ideaal.
  • Er zijn ook rechthoekige plankjes te koop waar je zelf figuurtjes op kunt maken. Wij gebruiken zo'n plankje voor onze creatie.
  • Wij hebben gekozen voor het maken van een vlinder. Hier hebben wij vier kleuren kraaltjes voor gebruikt.
  • We beginnen met het lijfje van de vlinder. Hierbij maken wij twee rijen van 11 gele kraaltjes naast elkaar.
  • Vervolgens maken wij de omtrek van de vleugels. Kijk goed of je bij de linker en rechtervleugels hetzelfde aantal kraaltjes gebruikt . Hieronder zullen wij nog een grote foto plaatsen zodat je precies kunt tellen hoeveel kraaltjes je nodig hebt voor de vlinder.
  • Het werkt prettig als je eerst de omtrek van het figuur maakt en deze vervolgens vult met kraaltjes.
  • Is jouw creatie klaar? Dan is het tijd om het figuurtje te strijken. Laat het strijken altijd door een volwassen persoon doen en zorg voor een vlakke ondergrond. Door het strijken smelten de kraaltjes. Er onstaat op deze manier een mooi geheel.
  • Denk er bij het strijken aan dat je eerst een stuk bakpapier op de creatie legt. Doe je dit niet dan zal het strijkijzer aan de kraaltjes gaan vast kleven. Vervolgens strijk je voorzichtig over het bakpapier. Beweeg het strijkijzer gelijkmatig over het papier. Kijk ondertussen of de kraaltjes al aan elkaar vast zijn gesmolten. Als dit zo is kun je het bakpapier voorzichtig verwijderen. Laat de creatie afkoelen en haal daarna de creatie van de kralenplank af.
  • De creatie is klaar! Veel plezier ermee.
Heb jij deze DIY gemaakt?
Laat het ons weten, dat vinden wij leuk!
X BellaMade
Populaire posts van deze blog

DIY: Armbandje/Enkelbandje knopen

DIY Fashion: Weefraam voor kralen maken