DIY Fashion: Weef kralen armbandjes Ibiza stijl (bead loom bracelet)
Vorige week lieten wij zien hoe je een weefraam kunt maken.
Vandaag laten wij zien hoe je met behulp van dit weefraam armbandjes kunt maken.
Met kleine kraaltjes maak je de mooiste armbandjes waar je eindeloos mee kunt variëren.
Steel de show met jouw eigen Ibiza stijl armbandjes!
Lees snel verder voor de uitleg.

Benodigdheden:
Ruitjespapier en stiften of potloden
Een weefraam
Kleine kraaltjes (wij gebruiken Miyuki kraaltjes maar rocaille kan ook)
Rijggaren
Naald
Plakband of tape
Eventueel veterklemmetjes en een slotje


 • Voordat je begint met het armbandje heb je een patroon nodig voor een armbandje. Je kunt deze op internet vinden als je zoekt op "bead loom bracelet pattern", maar het is natuurlijk leuker als je zelf een uniek patroontje maakt. Dit is heel gemakkelijk te realiseren met ruitjes papier en wat stiften. Bedenk eerst hoe breed jouw armbandje moet worden. Als je 7 kraaltjes breed wilt, dan gebruik je voor jouw patroon 7 ruitjes naast elkaar. Elk ruitje stelt 1 kraaltje voor. Teken jouw patroon op het ruitjes papier. Experimenteer en kijk wat je leuk vindt. Denk bijvoorbeeld aan ruitjes, pijltjes of andere sierpatroontjes. Als je tevreden bent kun je beginnen met het armbandje.
 • Gebruik het weefraam en span touwtjes tussen de kammen. Tussen elk pinnetje van de kam span je 1 draadje. Let op dat je altijd 1 draad meer spant dan het aantal kraaltjes wat je gebruikt. Stel je voor dat jouw armbandje 7 kraaltjes breed wordt, dan span je 8 draadjes.
 • Zorg ervoor dat de draadjes goed strak gespannen zijn. Zet de uiteinden van de draadjes daarom aan beiden kanten vast met plakband of tape. Zo weet je zeker dat de draadjes goed op hun plek blijven.
 • Knoop aan het meest linker draadje van de gespannen draden een nieuw draad. Dit is het draad waarmee je gaat weven. Bevestig een naald aan deze draad.
 • Haal de draad onder de gespannen draden door zodat de draad aan de rechterkant van de gespannen draden uit komt. Nu is het tijd om te gaan weven.
 • Kijk naar jouw patroon en rijg de kraaltjes op het draad met behulp van de naald. 
 • Als het goed is liggen de kraaltjes nu aan de achterkant van de gespannen draadjes. Duw de kraaltjes met behulp van je vinger voorzichtig door de gespannen draadjes.Zorg ervoor dat elk kraaltje tussen twee draadjes ligt.  Daarna ga je met de naald door de kraaltjes heen zodat de kraaltjes vast komen te zitten. Je rijgt de draad dus van rechts naar links. 
 • Daarna breng je de draad weer onder de gespannen draden door naar de rechterkant. Je begint nu met de tweede rij kraaltjes van het patroon. Op deze manier maak je het armbandje af totdat je tevreden bent met de lengte van het patroon.
 • Als je klaar bent kun je niet zomaar de draad afknippen omdat anders de laatste rij met kraaltjes los laat. Rijg daarom de draad door een aantal rijen heen zodat de kraaltjes goed vast zitten. Daarna kun je de draad los knippen.
 • Haal het armbandje los van het weefraam en maak een knoopje in de uiteinden. 
 • Je kunt nu slotjes aan het armbandje maken met behulp van veterklemmetjes en een slotje. Je kunt er ook voor kiezen om de armband om je pols te knopen met de uiteinden van de rijggaren.


Veel plezier met het maken van de armbandjes.
Het is zeker niet moeilijk maar kost wel wat tijd. Maar als het armbandje klaar is kun je zeker trots zijn op het resultaat omdat je een uniek en handgemaakt exemplaar hebt!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze altijd aan ons stellen.

X
BellaMadePopulaire posts van deze blog

DIY: Armbandje/Enkelbandje knopen

DIY Fashion: Weefraam voor kralen maken