DIY Home: Tuinhek van oud pallethoutHet begint weer mooi weer te worden en dan willen we allemaal aan de slag in de tuin. Vaak moeten er ook dingen vervangen worden naast plantjes en dergelijke. 
Een tuinhek bijvoorbeeld is vaak best duur. Wij laten daarom in deze DIY zien, hoe je deze erg makkelijk zelf kunt maken. 
Wij gebruiken gratis materiaal, wat je steeds vaker ziet: "pallethout".Benodigdheden
pallethout
schroeven
zaag
hamer of breekijzer
boor 3 mm
schroef/boormachine
scharnieren
schuifslot
blokhaak
beits
kwast

 1. Je begint met het uit elkaar halen van de pallet, probeer de planken heel te houden. Gebruik de hamer en/of breekijzer en verwijder de spijkers uit de planken.
 2. Zaag de twee horizontale planken voor de afmeting. Meet daarvoor de afstand tussen de palen waar het hekje komt te hangen - 1,5 cm.
 3. Zaag gelijke punten aan een kant van de verticale planken en zaag ze vervolgens  op de goede lengte. Dit is afhankelijk van de gewenste hoogte van het hekje.
 4. Beits alle planken in de gewenste kleur(en) en laat dit goed drogen. Doe dit ook met de diagonale plank, beschreven in stap 7.
 5. Leg de horizontale planken op de grond. Zorg ervoor dat de verticale planken boven en onder even ver uitsteken voor een mooi resultaat.
 6. Schroef eerst de buitenste twee verticale planken vast op de horizontale planken. 
 7. Draai het geheel om en leg een plank diagonaal over de horizontale planken. Teken deze af, zodat hij na het zagen tussen de horizontale planken past. Schroef deze plank vast aan de buitenste twee verticale planken. Zorg ervoor dat het lage deel van de diagonale plank aan de scharnier-zijde zit. Dit om inzakken van het hek tegen te gaan. En draai het geheel weer om.
 8. Controleer met een blokhaak of het geheel nog haaks is. Verdeel dan de overige verticale planken en schroef deze vast aan de horizontale en diagonale planken.
 9. Plaats de scharnieren op de horizontale planken. 
 10. Leg iets onder het hek, waardoor het hek 5 tot 10 cm van de grond is. En schroef de scharnieren vast aan de paal. Haal daarna de verhoging eronder vandaan en het hek hangt. 
 11. Plaats het schuifslot aan de andere zijde van het hek en het hek is klaar.

Heb jij deze DIY gemaakt?
Laat het ons weten, dat vinden wij leuk!
X
BellaMadePopulaire posts van deze blog

DIY: Armbandje/Enkelbandje knopen

DIY Fashion: Weefraam voor kralen maken