maandag 19 mei 2014

DIY Food : Whoopies de nieuwe baktrend

 Zin in wat lekkers? En heb je zin om het zelf te maken, maar er  geen uren mee bezig te zijn? Maak dan Whoopies! Deze zijn makkelijk te maken en je hebt ze in allerlei smaken en kleuren. Vandaag in deze DIY laten we zien hoe je dit zelf kunt maken.




Benodigdheden
Een bakmix pak van Whoopies
1 ei
roomboter
klein pak melk
2 mixkommen
elektronische mixer met gardes
bakplaat
bakpapier
2 theelepels
slagroomspuit


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden circulatieoven of 200 graden met boven/ onderwarmte.
  2. Doe de bakmix samen met 1 ei, 50 gram boter en 30 ml melk in een kom. 
  3. Pak de mixer met gardes en mix de inhoud van de kom eerst kort op de laagste stand. Daarna 2 minuten op de hoogste stand om alles romig te kloppen.
  4. Pak de bakplaat en leg er bakpapier op. Maak hierop 32 cirkelvormige hoopjes van 3cm doorsnee met behulp van 2 theelepels. Bak ze in het midden van de oven circa 10 minuten en laat ze erna goed afkoelen.
  5. Pak de tweede mixkom en doehier 125 ml koude melk in samen met de mix voor de cremevulling. 
  6. Mix eerst 30 seconden met de mixer met gardes. Daarna 2 minuten opkloppen op de hoogste stand.
  7. De creme  met behulp van een slagroomspuit op de platte kant van 16 gebaksrondjes spuiten. Daarna de andere 16 gebaksrondjes met de platte kant hier bovenop zetten.
  8. Tot slot de Whoopies 1 uur in de koelkast zetten voor het serveren en serveer ze in een leuke schaal.
Varieer ook door bijvoorbeeld fruit in de creme te verwerken of de gebakrondjes in een andere vorm te verwerken.

Eet smakelijk!
Heb jij deze DIY gemaakt?
Laat het ons weten, dat vinden wij leuk!
X
BellaMade


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...