maandag 27 januari 2014

DIY Food: Kaneel chocoladekoekjes "theezakjes"



Het is nog steeds koud buiten en daarom is het juist fijn om dingen thuis te maken. Vandaag laten wij een lekker recept zien waarmee je eindeloos kunt variëren. 
Wij maken namelijk gezellige kaneel chocoladekoekjes!
We laten in deze DIY stap voor stap zien hoe je dit zelf kunt maken.




Benodigdheden
300 gram bloem en een beetje extra om te bestuiven
75 gram suiker
1 theelepel kaneel
150 gram roomboter
100 gram pure smeltchocolade
Half bakje amandelnootjes geschaafd
Mespunt zout
 Grote kom
Plastic folie
Middelgrote kombakpapier
Bakplaat
Oven
Satéprikker

  • Zeef de bloem boven de kom en voeg suiker, kaneel, ei, boter en een mespunt zout toe
  • Kneed alles fijn tot een glad deeg en wikkel deze in het plastic folie en leg deze 1 uur in de koelkast
  • Rol het deeg uit tot een halve cm dik en snij ze in een leuke vorm. Wij hebben gekozen voor de vorm van een "theezakje".
  • Prik met een satéprikker een gat in de bovenkant van het koekje
  • Bak de koekjes 15 min goudbruin op 180 graden in de oven en laat ze daarna goed afkoelen. Prik wel meteen de gaten opnieuw open met de satéprikker.
  • Smelt de chocolade in een kom  zoals op de verpakking staat.
  • Doop de koekjes een voor een in de chocolade en daarna in het amandelschaafsel. Laat de koekjes drogen en versier deze eventueel met touwtjes en met kleine theelabeltjes zodat het echte "theezakjes" lijken.
Heb jij deze DIY gemaakt?
Laat het ons weten, dat vinden wij leuk!
X
BellaMade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...