DIY Fashion: Glitter kerstbal ring


Speciaal voor de feestdagen delen wij vandaag een leuke kerst DIY:
Een glitter kerstballetje op een ring!
Met dit statement sieraad steel jij zeker de show.
Lees snel verder voor de uitleg in stappen.
Benodigdheden:
Afbakklei
Aluminium bakje van een opgebrand waxinelichtje
Schaar
Lijm
Glitternagellak
Plakring
Knijper
Bakpapier
Oven


  • We beginnen met het maken van de kerstbal. Gebruik een stukje afbakklei in een kleur naar keuze en rol hier een balletje van.
  • Leg het balletje op bakpapier of aluminium folie en bak 30 minuten in de oven op 110 graden. Het balletje zal door het bakken hard worden
  • In de tussentijd gaan wij de bovenkant van de kerstbal maken. Hiervoor gebruiken wij het aluminiumbakje van een opgebrand waxinelichtje. Knip een strookje van het aluminium en vorm hier een ring van.
  • De onderkant knip je een beetje in zodat het de vorm krijgt van de bovenkant van een kerstbal.
  • Aan de bovenkant van de ring plaats je een kleinere ring  gemaakt van het aluminium. Dit stelt de ring voor waarmee je de kerstbal ophangt. Lijm de twee deeltjes aan elkaar met transparante lijm.


  • Als het balletje van klei uit de oven komt laat je deze even afkoelen. vervolgens gaan we de bal kleuren met een glitternagellak zodat het echt op een kerstbal gaat lijken.Wij hebben gekozen voor een rode glitterlak. Geef de bal 2 laagjes lak en laat goed drogen.
  • Nu is het tijd om de aluminium bovenkant van de kerstbal op het balletje te bevestigen. Doe dit voorzichtig met een beetje transparante lijm. Laat goed drogen. De kerstbal is nu klaar!
  • Vervolgens gaan we de kerstbal op een plakring bevestigen. Doe een beetje lijm op de ring en op de kerstbal en plak aan elkaar. Gebruik een knijper om de ring goed te laten drogen en op zijn plaats te houden.En klaar is jouw ring met kerstbal!
 Gebruiken deze methode ook eens voor het maken van kerstbal oorbellen of andere sieraden.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen!

Heb jij deze DIY gemaakt?
Laat het ons weten, dat vinden wij leuk!
X
BellaMade

Populaire posts van deze blog

DIY: Armbandje/Enkelbandje knopen

DIY Fashion: Weefraam voor kralen maken