DIY: Bliklipjes armband

De bliklipjes armband ken je misschien wel.
Op internet staan er heel veel voorbeelden van deze hippe armband.
Vandaag laten wij de BellaMade variant zien.
Met de handige stap voor stap uitleg is het niet moeilijk om zelf aan de slag te gaan en zo'n mooie armband voor jezelf te maken!Benodigdheden:
Lint
Schaar
Bliklipjes (20-30 afhankelijk van omtrek pols)

  1. Knip twee stukken lint van dezelfde lengte en maak deze aan elkaar vast met een knoopje.Leg het lint horizontaal neer. Je hebt de lintjes nu boven elkaar liggen.
  2. Voordat we beginnen met de armband, is het belangrijk om te weten dat je alle bliklipjes op dezelfde manier neerlegt. De ronde opening aan de onderkant en de vierkante opening aan de bovenkant.
  3. Tijd om het eerste lipje aan het lint te bevestigen. Let op hier is een speciale manier voor, deze gaat als volgt: : Neem het bovenste lint en doe deze van bovenaf in de vierkante opening. Neem nu het onderste lint en doe deze van bovenaf in de ronde opening.  Neem nu weer het bovenste lint en doe deze van onderaf in de ronde opening. Neem daarna het onderste lint en doe deze van onderaf in de vierkante opening. Er ontstaat nu een X aan de achterkant van het lipje.  Schuif het lipje naar de knoop toe. Het eerste lipje is geplaatst
  4. Nu gaan we het tweede lipje plaatsen. Dit gaat in de tegenovergestelde richting als het eerste lipje: je neemt het bovenste lint en doe deze van onderaf in de vierkante opening. Neem nu het onderste lint en doe deze van onderaf in de ronde opening. Neem nu weer het bovenste lint en doe deze van bovenaf in de ronde opening. Neem daarna het onderste lint en doe deze van bovenaf in de vierkante opening. Er ontstaat nu een X aan de voorkant van het lipje. Schuif het lipje naast het eerder geplaatste lipje.
  5. Bovenstaande stappen ga je nu steeds herhalen. Denk eraan dat je steeds afwisselt. Het derde lipje begin je dus van bovenaf, het vierde lipje onderaf, het vijfde lipje bovenaf etc.
  6. Je zult zien dat er twee lagen met lipjes ontstaan, waardoor het een stevige armband wordt.
  7. Als je tevreden bent met de lengte van het bandje maak je met het lint een knoopje naast het laatst geplaatste lipje. Knip het lint op maat.
  8. Het armbandje is klaar! Knoop hem om je pols en draag hem met veel plezier.
Variatie:
Je kunt deze methode ook gebruiken om een mooie haarband of riem te maken.
Je hebt dan alleen wat meer lint en bliklipjes nodig.

Heb jij deze DIY gemaakt?
Laat het ons weten, dat vinden wij leuk!
X
BellaMade
Populaire posts van deze blog

DIY: Armbandje/Enkelbandje knopen

DIY Fashion: Weefraam voor kralen maken